Тернопіль – восьме місто, яке прийматиме фінал Кубку України з футболу

28db59

Тернопільський міський стадіон ім. Романа Шухевича, на якому сьогодні, 13 травня, визначиться володар Кубка України, стане місцем проведення вирішального поєдинку турніру вперше. Раніше головний футбольний турнір країни розігрували лише у семи інших містах. 

Як повідомляє Українська асоціація футболу, за 29 попередніх розіграшів найчастіше фінальний матч приймав Київ — 18 разів. П’ять разів володар трофея визначався в Харкові. Двічі — у Дніпрі, по одному разу — в Сумах, Полтаві, Львові та Запоріжжі.

-1
-1

Тож Тернопіль стане восьмим містом України, в якому відбудеться вирішальний поєдинок за національний Кубок. Сьогодні на стадіоні імені Р. Шухевича київське «Динамо» зустрінеться із луганською «Зорею».

Нагадаємо, що фінал Кубку України в останній момент могли перенести із Тернополя через погану організацію матчу півфіналу, де волочиський «Агробізнес» приймав київське «Динамо».  Було виявлено чимало проблем із безпекою, не було місць для пресконференцій, а також на матч потрапило значно більше вболівальників, ніж було дозволено. 

Також зауважимо, що 13 травня у Тернополі через матч обмежать рух на кількох вулицях та заборонять продаж алкогольних напоїв на прилеглих до стадіону вулицях. 

Фото з відкритих джерел та УАФ

Вибір читачів за тиждень

Відео