Тернопіль задав курс владі: виконані майже всі пункти Програми від громади

1475240141-1

Тернопільчани задали правильний курс владі. Мерія Тернополя дослухалася до громади: з 14 найактуальніших завдань – 12 знаходяться в активній стадії реалізації.

    На сьогодні промайнув рік, відколи міський голова та депутати Тернопільської міськради розпочали виконання завдань від громади у рамках кампанії «Задай курс владі». Влада Тернополя у 2015 році підписала Меморандум про співпрацю та прийняла Програму, у якій на черзі стояло 14 обов’язкових пунктів.

    Загалом вони поділені на 3 блоки: еко-урбаністика, інфраструктура та комунальне господарство, менеджмент, до основних завдань входять:

  • інвентаризація, збереження та розширення зелених зон;
  • розвиток зон публічного простору;
  • забезпечення запровадження та розвитку використання альтернативних джерел енергії;
  • сприяння формування ОСН, будинкових комітетів, ОСББ та ін.
  • створення проекту велоінфраструктури міста та впровадити його до 2020 р.;
  • покращення роботи автопарку громадського транспорту;
  • дотримання стандартів ефективного врядування (прозорість, відкритість, підзвітність);
  • впровадження електронної демократії, надання е-послуг у всіх структурах органну місцевого самоврядування;
  • забезпечення доступу громадян до на сесії, депутатські комісії, виконком Тернопільської міськради;
  • удосконалення системи надання медичної допомоги.

    Самі ініціатори кампанії «Задай курс владі» в Тернополі відзначають позитивне виконання Програми, особливо із розвитку, розширення та реконструкції зелених зон. Адже у місті відбувається постійний ремонт у парках та відновлення зелених зон. Що ж до розвитку велоінфраструктури – здійснюється постійна розробка та встановлення велодоріжок. Відчутне також збільшення кількості електротранспорту й тролейбусних маршрутів та запровадження електронних квитків.

    Додамо, що представники влади також сприяють створенню ресурсного центру для ОСББ та тих, хто хоче створити такі об’єднання, забезпечуючи розвиток ОСББ та ОСН.

    Щодо бюджету участі, то йому відповідає 12 пункт меморандуму. Варто зауважити, що це була ініціатива групи самих депутатів, які 16 червня винесли це питання на голосування і підтримали його на сесії.

    Як зазначає регіональний координатор «Активної Громади» Рустам Ергешов, активісти попередньо вже спілкувалися із міським головою про запровадження бюджету участі, на що отримали позитивну відповідь: «На сьогодні, уже створена комісія щодо запровадження бюджету участі та оголошення конкурсу. У ній беруть участь і наші активісти, тому ми постійно моніторимо хід їхньої роботи».

    Тернопіль – одне з небагатьох населених пунктів, у якому Програма від громади виконана в повному обсязі, за винятком пункту № 6 – запровадження електронної системи купівлі-продажу квитків в громадському транспорті міста до 2017 р; та №10 – створення сприятливих умов для розвитку бізнесу. Виділення землі та приміщень в оренду на умовах відкритих аукціонів та конкурсів.

    За словами представників влади, ці пункти будуть реалізовуватися в наступному році.

Вибір читачів за тиждень

Відео