Тернопіль має на кого рівнятися

1

Місто, що має дивовижну давню історію, але не може похвалитися багатою збереженою архітектурою, робить ставку на реконструкцію. Тож незабаром у Рівному побудують дев’ятиметровий човен вікінгів, який, на думку краєзнавців, стане родзинкою у туристичному плані.

- Як йдеться на сторінці проекту у Facebook, Драккар Гунгнір - це човен який є початком великого амбіційного проекту, суть якого полягає у створені в підніжжі древнього городища, поблизу озера Басів Кут, етнографічного комплексу музею - скансену «Городище Оствиця».

Проекти, які передбачають історичну реконструкцію, є зараз актуальними і потрібними місту та громаді. Вони підвищать загальний суспільний інтерес до збереження та «оживлення» не тільки історико-культурної спадщини регіону, але й культурного життя міста Рівне.

Драккар Гунгнір - човен довжиною 9 м, точна копія варязького драккара. На даний момент створено макет (зменшена копія) довжиною 90 см.

2
2

Плановий термін реалізації проекту - 3 місяці. Будівництво човна буде відбуватися на подвір'ї Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Після завершення проекту:

- човен стане на баланс Громадської організації «Городище Оствиця»;

- човен має стати одним з джерел надходження коштів для створення та розвитку музею-скансену;

- човен стане цікавою атракцією м. Рівного та родзинкою озера Басів Кут.

Фото з сторінки проекту у facebook

Вибір читачів за тиждень

Відео