Віра Олександрович

Тернопілля: свідоцтво про народження можна отримати без черг (відео)

Кольцов1

Свідоцтво про народження дитини віднедавна можна отримати у пологових будинках Тернопілля.

Наразі сервісом скористалися близько 30% пацієнток цих медичних закладів, а це - майже тисяча матерів, каже начальник головного територіального Управління юстиції в області Едуард Кольцов.

- Із моменту започаткування цього проекту у міській лікарні №2 ми видали понад 300 свідоцтв про народження. По області буквально за кілька місяців сервісом скористалися 500 жінок. У Перинатальному центрі від травня ми вже видали 46 свідоцтв про народження, – розповідає Едуард Кольцов.

Свідоцтво про народження дитини батьки можуть одержати вже за кілька годин після пологів. Для цього потрібні лише паспорти мами і батька, їхнє свідоцтво про одруження і медична довідка про народження дитини. Також необхідно вказати ім’я дитини. Саме через останнє виникає найбільше проблем, вважає Едуард Кольцов.

- Перша проблема – необізнаність, - вважає він. – Виявляється, чимало жінок навіть не чули про таку послугу, хоча ми про це вже стільки повідомляли і ЗМІ писали. До того ж, стенди із інформацією розмістили у самих медичних установа. Друге, що стримує батьків, - вони часто не знають, як назвуть дитину. Бо це ж треба порадитися із бабусями, родичами…

Нагадаємо, в обласному центрі такий сервіс діє у пологовому відділенні лікарні №2 і Перинатальному центрі «Мати і дитина». Скористатися послугою просто у пологовому будинку – вигідно, вважає Едуард Кольцов. Адже матері тоді не доведеться ходити по інстанціях, оббивати пороги чиновників і стояти в чергах.

[embed]https://youtu.be/aRs9vODBfac[/embed] [embed]https://youtu.be/YZF0IBroGcg[/embed]

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео