Дарія Шевченко

Тернопільщина попрощалася із Героєм Петром Батьківським (фото)

«Пам’ятайте, я вас всіх дуже любив, а найбільше любив Україну», - останні слова Героя

Із Героєм сучасності Петром Батьківським сьогодні попрощались у Тернополі. Щоб провести в останню путь військового, зібрались сотні людей. Чин похорону очолив Архиєпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. 

Війна, яка триває вже 8 років, регулярно забирає в нас наших захисників. І кожен із нас для російського окупанта є ціллю, і йому би хотілось, щоб українського народу не було і ці землі належали росії. Так би могло статися, якби не наші воїни-захисники. Саме вони з 2014 року стоять на захисті нашої України. Завдяки захисникам, які жертвують життям, ми можемо мирно жити тут, на Тернопільщині. Сьогодні в особливий час кожен з нас повинен також вставати за державу і кожен з нас повинен пам’ятати за захисника, який помер, який не боявся стати для оборони і захищати Україну,- сказав Архиєпископ Нестор. 

До слова, Петро Батьківський був командиром 1 мотопіхотного взводу 3 мотопіхотної роти. Як повідомляє Тернопільська обласна військова адміністрація, під час окупації Автономної Республіки Крим у м. Феодосія тримав оборону військової частини, де його взяли у полон. Після звільнення Герой пішов добровольцем в АТО. Упродовж 2014 — 2017 років він пройшов Широкине, Талаківку, Гранітне, Лебединське, Водяне, Комінтернове, Троїцьке, Попасну Луганської та Донецької областей. Нагороджений посмертно орденом «За мужність». 

Нагадаємо, днями ще одного тернопільського добровольця нагородили посмертно.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео