Ростислав Фук

Президент нагородив посмертно Героя з Тернопільщини

Лейтенанта Петра Батьківського нагородили посмертно орденом «За мужність ІІІ ступеня.

Указом Президента України 24 березня нагородили 36-річного Тернополянина Петра Батьківського, який загинув 6 березня під час бою.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю:

Нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня Батьківського Петра Анатолійовича (посмертно) — лейтенанта, – написали на сторінці Генерального штабу ЗСУ

Петро Батьківський народився 22 грудня 1985 року. Закінчив Тернопільську загальноосвітню школу № 25, Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. З 2009 року чоловік служив у ЗСУ на контрактній основі. Під час окупації АР Крим у м. Феодосія тримав оборону військової частини, де потрапив до полону. Після звільнення з полону добровільно прийняв участь у російсько-українській війні. З вересня 2021 року підрозділ під його командуванням локалізувався у селищі Піски Донецької області. 6 березня 2022 року отримав наказ про передислокацію — тримав оборону на пануючій висоті. Загинув в бою.

Петро Батьківський

Нагадаємо, раніше президент посмертно нагородив чотирьох бійців з Тернопільщини: Орденом “За мужність” III ступеня відзначили Василя Конета, Романа Стецюка, Івана Волочія, а  орденом Богдана Хмельницького III ступеня – Романа Гаха.

Фото зі сторінки Генерального штабу ЗСУ

Вибір читачів за тиждень

Відео