Ростислав Фук

Тернопільщина попрощалася з 44-річним нацгвардійцем (фото)

У загиблого захисника залишилися 13-річний син та 18-річна дочка. Світла пам’ять

Жителі Теребовлянської громади віддали останню шану загиблому нацгвардійцю із села Підгора Ігорю Братковському. Чин похорону Героя відбувся 14 вересня, повідомляють на сторінці громади.

Нагадаємо, життя нацгвардійця обірвалося 24 серпня на північному сході околиці населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області. У результаті бойового зіткнення зі збройними силами рф військовослужбовець отримав поранення несумісні з життям.

Від батьківського дому в селі Підгора жалобна процесія із тілом бійця вирушила дорогою, встеленою  квітами та лампадками, до церкви Різдва Івана Хрестителя, де й відспівали Ігоря Братковського.

Місцем останнього спочинку захисника стала Алея Героїв центрального кладовища в Теребовлі.

У цивільному житті Ігор Братковський працював охоронцем, їздив на заробітки за кордон. Був щирим патріотом, брав участь в АТО. Після демобілізації активно включився у життя Спілки ветеранів АТО. Наступного дня після повномасштабного вторгнення знову пішов воювати проти російського окупанта. Проходив військове навчання у Великобританії. У березні 2023 року у боях за м.Бахмут отримав поранення. Після одужання знову повернувся у стрій. Захищав Україну на Запорізькому напрямку, – йдеться в повідомленні.

У загиблого захисника залишилися 13-річний син Вадим, 18-річна дочка Віолетта, молодший брат Василь.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Ігоря Братковського з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: На Тернопільщині перепоховають Героя-прикордонника

Фото Теребовлянської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео