Ростислав Фук

Тернопільщина попрощалася зі ще двома Героями (фото)

Вічна слава Героям

Із двома загиблими бійцями – Юрієм Баранецьким та Ігорем Ференцом попрощалися на Тернопільщині 7 серпня.

Так, у Підволочиській громаді поховали підполковника Юрія Баранецького. Чоловік служив 118-й окремій механізованій бригаді. Загинув при виконанні бойового завдання на запорізькому напрямку. Про це повідомили на сторінці громади.

З початком повномасштабного вторгнення був вірний присязі та постійно перебував у зоні ведення бойових дій.

Юрій був сміливим та мав добру вдачу, побратими поважали його за його справедливість та виваженість в рішеннях. Проживав з сімʼєю Юрій в Києві, але часто навідувався до матері в гості у своє рідне містечко Підволочиськ. Шість місяців тому отримав підвищення – шеврони та звання підполковника. Керував бойовою машиною «Леопард», а також успішно пройшов навчання в Англії військової майстерності, – йдеться у повідомленні.

У чоловіка залишилась дружина, діти, мати.

Також у Заліщицькій громаді в селі Дунів попрощалися та провели в останню дорогу військовослужбовця Ігоря Ференца.

Попрощатися з бійцем прийшли рідні, односельці, священнослужителі, військовослужбовці, побратими, друзі.

Сумуємо і плачемо усі, бо втратили хороброго та мужнього воїна. Наш Ігор показав нам приклад справжнього патріота, приклад хоробрості і відваги, він чесно і до кінця виконував свій обов’язок воїна і громадянина, віддавши життя за вільне майбутнє в Україні, – пишуть на сторінці громади.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам загиблих Героїв із приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, 8 серпня останню дорогу у селі Настасів Великоберезовицької громади провели полеглого 30-річного захисника Миколу Мурміля. 

Фото Підволочиської та Заліщицької громад

Вибір читачів за тиждень

Відео