Віра Олександрович

Тернопільщина: ключовою сумою у 2019-му для всіх є 918 грн

гаманець

На соціальні гарантії платники Тернопільщини вже спрямували майже 1,9 млрд грн.

У цьому запевнили у Секторі комунікацій Головного управління ДФС в області.

- Упродовж першого півріччя працедавці Тернопільщини спрямували на соціальні потреби 1 млрд 867,8 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, - каже начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. - Порівняно з січнем-червнем 2018-го надходження цього платежу зросли на 277,6 млн грн.

Лише за червень поточного року надходження внеску (ЄСВ) склали 377,9 млн грн, що на 40 млн грн більше, ніж торік.

- Сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску: 819,06 грн - торік і 918,06 грн - у 2019-му, - нагадує очільник фіскальної служби.

За словами пана Комендата, отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляють на забезпечення соціальних потреб мешканців області. А це, насамперед, - пенсійні виплати, виплати в зв’язку із тимчасовою втратою працездатності, виплати із безробіття, у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням.

- Тому вкрай важливо не допускати виплат зарплати «у конвертах», сумлінно ставитись до своєчасної виплати заробітної плати і сплати ЄСВ, - підсумував Ігор Комендат.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео