Орест Сарматський

Тернопільщина популяризує проєкт «Мандруй Україною»

Хоча пандемія і суттєво зменшила потік туристів, водночас, вона стала поштовхом до відкриття нових туристичних локацій.

Про це, зокрема, йшлося під час круглого столу «Мандруй Україною. Тернопілля», проведеного напередодні в Національному заповіднику «Замки Тернопілля» у рамках туристичного форуму.

– Зараз Уряд активно працює над розробкою Державної цільової програми розвитку внутрішнього та в’їзного туризму «Мандруй Україною». Нині для розвитку туризму необхідно удосконалити систему управління туристичною галуззю, поступ якої гальмує як відсутність державної підтримки цієї сфери, незадовільний стан туристичних об'єктів, зокрема, культурної та природної спадщини, так і низький рівень інформаційного супроводження туристичної діяльності, – сказала під час круглого столу заступник міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк. 

За її словами, виконання Державної цільової програми «Мандруй Україною» дозволить підвищити індекс конкурентноспроможності України, пожвавить подорожі Україною внутрішніми та зовнішніми туристами, підвищити частку ВВП від туризму, що дасть позитивний ефект суміжним галузям економіки.

З цією тезою погодилася Голова Держтурагентства Мар'яна Олеськів.

– Тривалий час туризм фінансувався за залишковим принципом. Однак за останніх два роки ситуація кардинально змінилася. Ми розуміємо, що туризм є одним з поштовхів до економічного розвитку, – зазначила Олеськів.

Під час круглого столу також зазначалося, що нині на Тернопільщині туристів цікавлять, передусім, замки, сакральні пам’ятки, Дністровський каньйон, Медобори. Водночас, мандрівників приваблюють і нові туристичні локації, які і покажуть учасникам туристичного форуму.

Зокрема, туроператори упродовж нинішнього дня запланували відвідати Дністровський каньйон, печеру «Вертеба», понад столітній віадук у Плебанівці, а також стати учасниками театралізованої факельної ходи у замку в Теребовлі.

Завтра вони побувають на туристичних локаціях у Бережанах, відвідають урочище Лісники, піднімуться на гору Лисоня, де зведено меморіальний комплекс українським січовим стрільцям.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео