Віра Олександрович

Тернопільщина: у місцевій казні уже непогані гроші водяться

гроші-2

Податків і зборів на понад 2 мільярди гривень надійшло із Тернопілля до Зведеного бюджету України упродовж першого півріччя. І ця сума майже удвічі перевищує отриману за відповідний період минулого року.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Упродовж І-го півріччя ми забезпечили збір податків і зборів у сумі 2 млрд 157,3 млн грн, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. – І це - на 640,7 млн грн, або на 42,2% більше, ніж за шість місяців минулого року. Індикативні показники вдалося виконати на 111,5%, тобто додатково надійшло понад 222 млн грн.

За його словами, надходження до державного бюджету сягнули позначки 888,5 млн грн, а це у 1,5 раза більше за показник аналогічного періоду минулого року. У розрізі основних бюджетоутворюючих платежів надійшло: 374,1 млн грн - податку на додану вартість, 73 млн - податку на прибуток і 20,2 млн грн - акцизного збору.

Місцеві бюджети у січні-червні цього року отримали 1 млрд 268,8 млн грн, - наголошує Ігор Комендат. - Порівняно із відповідним періодом минулого року надійшло на 365 млн грн, або 40,4% більше.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео