Орест Сарматський

Тернопільщина – у п'ятірці найгірших областей України (інфографіка)

Оподаткування (Copy)

Тернопільська область за результатами першого кварталу 2020 року  зайняла майже передостаннє місце серед 25 регіонів України за соціально-економічним розвитком. 

Рейтингова оцінка за січень-березень оприлюднена на сайті Міністерства розвитку громад та територій.

Загалом рейтинг розроблений за результатами моніторингу 26-ти показників, що характеризують стан та динаміку соціально-економічного розвитку регіонів.

5f0c6c8c511c3432876120 (1)
5f0c6c8c511c3432876120 (1)

Серед них, зокрема, ключові показники – економічна ефективність, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури, відновлювальна енергетика.

Моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів проводиться згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку і методики проведення моніторингу та оцінки результативності».

Перелік областей замикають, після Чернівецької та Закарпатської областей - Тернопільщина й зрозуміло, Донецька та Луганська області.

Ну, із Донеччиною та Луганщиною, там все ясно, чому такий рейтинг. Але от «амбіційно-гонорова» Тернопільщина із своїми масштабними планами, інвестфорумами, активною участю в міжнародних виставках, симпозіумах, транскордонному та інших «співробітництвах» й досить витратних для краю виїзних і «невиїзних» засіданнях типу «Трейд» та інших «клубів» , чому вона, як кажуть, «пасе задніх»?

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео