Віра Олександрович

Тернопільщина: власникам «євроблях» загрожують 170 тисяч гривень штрафу

euroblyaxa2

За неоформлений автомобіль на іноземній реєстрації з 24 травня 2019 року призначатимуть чималий штраф – 170 тис. грн. І це – ще не все! Йдеться навіть про позбавленням права керування автомобілем на один рік.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, за Законом від 8 листопада 2018 р. №2612-VIIІ «Про внесення змін до Митного кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» для громадян встановили нові умови ввезення транспортних засобів («Терен» про це писав ТУТ і ТУТ – прим.).

– При цьому передбачили перехідний період у 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль із 1 січня 2015 року до набрання чинності цим Законом, – зазначає заступник начальника-начальник управління протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС Володимир Петрук.  – Тож до 24 травня 2019 року митне оформлення транспортних засобів, щодо яких не дотримані строки або умови митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати митних платежів і добровільної сплати фізособою, яка є власником такого авто або уповноважена розпоряджатися ним і декларує такий транспортний засіб, коштів у сумі, що дорівнює розміру 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 8 500 грн – прим.).

Після зазначеного періоду при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення авто з іноземною реєстрацією більш як на 30 діб, власнику такої машини загрожує штраф у розмірі 170 тис. гривень або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

– За керування транспортними засобами, щодо яких порушили строки їхнього тимчасового ввезення та/або транзиту, використання таких авто для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, передача у володіння, користування або розпорядження особами, які не ввозили такі транспортні засоби на митну територію України або не поміщували у митний режим транзиту, передбачили штраф – 8 500 грн, – додає Володимир Петрук. – При повторному правопорушенні – 17 тис. гривень із позбавленням права керування автомобілем на один рік і з оплатним вилученням транспортного засобу.

До речі, наразі відповідальність за порушення митних правил при ввезенні автомобілів на іноземній реєстрації не змінюється. Проте із 24 травня 2019 року такі пільгові умови скасують, бо вступлять у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео