Віра Олександрович

Тернопільщина: як тільки припекло, то борги сплатили

Гривні

Лише за січень 2018 року підприємства Тернопільщини зменшили свій податковий борг на 28,3 млн грн. На декого навіть не довелося подавати до суду.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

На початку лютого податковий борг у Тернопільській області становив 274,6 млн грн, - уточнюють у податковій. – Причому у січні щодо 258 юридичних осіб, які допустили податковий борг, досягнули зменшення суми на 28,3 млн грн. У повному обсязі його погасили 155 суб’єктів господарювання на суму 14,5 млн грн.

До зведеного бюджету у рахунок погашення податкового боргу спрямували 2,3 млн грн, у тому числі до державного – 1,1 млн грн.

Від реалізації майна, що перебувало у податковій заставі, у рахунок погашення податкового боргу надійшло 25,9 тис. грн, - додають у податковій.

Вже у січні 2018 року подали 11 звернень до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юросіб на суму 4,4 млн грн. Задоволили наразі 7 звернень на суму 237,4 тис. грн. Щодо стягнення на активи фізосіб через органи державної виконавчої служби, то до суду спрямували 27 позовів на суму податкового боргу 336,4 тис. грн.

Надходження коштів до зведеного бюджету за рахунок реалізації безхазяйного майна склали 233,7 тис. грн, у тому числі до державного – 22 і до місцевих бюджетів – 211,7 тис. грн, - пояснюють у податковій.

Порівняно із відповідним періодом торік, надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету зросли на 200,4 тис. грн (або у 7 разів). У тому числі до державного – на 17 тис. грн (або в 4,4 раза) і до місцевих бюджетів – на 183,4 тис. грн (або в 7,5 раза).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео