Віра Олександрович

Тернопільщина: за крадіжку на пів мільйона директору фірми дали 7 років тюрми

Суд111

Директора товариства, який привласнив майже 550 тис. грн, засудили на Тернопільщині до 7 років позбавлення волі. Чи відсидить цей термін чоловік, поки що не відомо.

Про це у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури повідомили сьогодні, 13 квітня.

– У Кременецькому районному суді погодилися із позицією прокурора щодо винуватості директора товариства за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, – кажуть у прокуратурі. – Тому керівнику призначили покарання у вигляді 7 років ув’язнення із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки, причому із конфіскацією всього майна.  

Прокурор у суді довів, що обвинувачений, перебуваючи на посаді директора аграрної фірми у 2011 р., власноруч виписав на своє прізвище довіреності на видачу зерна зі складу іншого підприємства. Цей вантаж чоловік вивіз і згодом привласнив.

– Крім того, у жовтні 2011-го, перебуваючи у відпустці і використовуючи печатку товариства, він зняв готівкою з розрахункового банківського рахунку фірми 225 тис. грн, – продовжують у прокуратурі. – Ці гроші чоловік також присвоїв.

Отже, загалом упродовж жовтня-листопада того року обвинувачений привласнив зерна, що належало очолюваному ним товариству, на понад 324 тис. грн і ще 225 тис грн коштів фірми.

– Своїми незаконними діями він спричинив товариству суттєву шкоду – 549 тис. 757 грн, – підсумовують у прокуратурі. – Тож, за рішенням суду, на користь товариства із обвинуваченого стягнуть усю суму матеріальної шкоди. 

До слова, рішення суду ще не вступило в законну силу і його можна оскаржити в апеляційній інстанції. Саме тому у прокуратурі наразі не оприлюднюють особистих даних про злісного зловмисника.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео