Віра Олександрович

Тернопільщина: за що підприємців викликали «на килим»

unnamed (11)

Понад 1855 найманих працівників на Тернопільщині змінили статус «нелегалів» на офіційне працевлаштування. Сталося від початку року і багато інших позитивних змін.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

  • Наші працівники провели камеральні перевірки та індивідуальні співбесіди із 839 суб’єктами господарської діяльності, - кажуть у податковій. – Саме тоді і виявили 1859 не облікованих найманих працівників, яким виплатили майже 6,7 млн грн доходів. Врешті бюджету отримав 1 млн 186,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб і 1 млн 472,8 тис. грн єдиного соціального внеску. Окрім того, роботодавці із 1855 громадянами оформили офіційні трудові договори.

Також від початку року працівники територіальних органів ДФС області на спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 21 підприємства, що допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску (ЄСВ).

  • Тож на 20-ти підприємствах ліквідували заборгованість із зарплати - майже 1,6 млн грн, із податку на доходи фізичних осіб – 274,9 тис. грн, із єдиного соціального внеску –186,4 тис. грн, - уточнили у податковій. - Також наші працівники провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 63-х підприємств. Відтак 61 підприємство погасило заборгованість із зарплати - 3 млн 47,8 тис. грн, із податку на доходи фізосіб – 1 млн 253,6 тис. грн, а також 1 млн 978,8 тис. грн - ЄСВ.

Крім того, працівники органів ДФС Тернопільщини спільно із органами місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

  • Тож у січні-травні цього року на засіданнях комісій заслухали керівників 161 підприємства, де зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах, - додають у податковій. - За наслідками цієї роботи на 148 підприємствах підвищили рівень виплати зарплати.

Як наслідок, до бюджету надійшло 376,3 тис. грн податку на доходи фізосіб і 514,3 тис. грн ЄСВ.

  • Відбувалася роз’яснювальна робота із аналогічних питань на 368 підприємствах і організаціях області, - підсумовують фахівці. – Врешті на 339 підприємствах підвищили рівень виплати зарплати і до бюджету надійшло 1 млн 331 тис. грн податку на доходи фізосіб і 1 млн 634,7 тис. грн ЄСВ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео