Віра Олександрович

Тернопільщина «заробляє» на сільськогосподарській техніці і легківках

Митниця3

Майже 1,4 млрд грн митних платежів уже сплатили на Тернопільщині. Причому суттєво допомогла цьому активізація імпортерів сільськогосподарської техніки.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Протягом січня-листопада 2018 року з Тернопільської митниці ДФС до Державного бюджету України перерахували 1 млрд 399 млн грн, - каже начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Це – аж на 275,4 млн грн, або на 25% більше, ніж у звітному періоді торік.

Зокрема, за її словами, сплатили 1 млрд 222 млн грн податку на додану вартість (ПДВ), що на 258 млн грн більше, ніж у відповідному періоді торік. Надійшло також 132,6 млн грн мита, причому ріст порівняно із січнем-листопадом 2017-го склав 8,4 млн грн. Було також 41,1 млн грн акцизного податку, а це - на 7,7 млн грн більше, ніж минулоріч. За здійснення митних формальностей та інших надходжень сплатили 3,5 млн грн, що на 850 тис. грн більше, ніж за звітний період 2017 р.

- Серед факторів, що сприяли збільшенню надходжень, я зазначила б такі: активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, ввезення транспортних засобів і оформлення підприємств із місцем обліку в інших областях України, - додає Оксана Антонович.

Посадовець також розповіла, що серед товарів, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, опинилися легкові автомобілі, машини для збирання врожаю, сідельні тягачі і трактори. За них сплатили, відповідно, - 157, 101,8 і 79,4 млн грн платежів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео