Тернопільщину досі лихоманить від грипу та ГРВІ

ГРВІ

Показники захворюваності на грип та ГРВІ в області досі залишаються високими. Епідситуацію медики класифікують, як нестійку, але прогнозовану.

У січні-лютому традиційно зростає захворюваність на грип та ГРВІ. Як повідомила лікар-епідеміолог Державного лабораторного центру Світлана Маціпура, загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів склала 301,1 вип. на 100 тисяч населення, що становить 84,8% до середнього багаторічного показника, повідомляє Номер один.

Кількість захворілих збільшилась у порівнянні з попереднім тижнем на 0,1%. 54% з-поміж усіх захворілих – діти. Ріст захворюваності серед дітей з попереднім тижнем складає 3,3%, серед дітей шкільного віку – 12%.

Протягом тижня у лікарняні ліжка грип та вірус вклав 132 особи, із них 94 – діти (71,2%). Кількість госпіталізованих зменшилась на 15,9%. Летальних випадків не зареєстровано.

Лабораторно підтверджено в області циркуляцію вірусів грипу А Н3: з початку епідсезону обстежено 73 осіб методом ПЛР на віруси грипу, позитивний результат у 38 осіб – грип А (діти – 22, дорослі – 16), в т.ч. у 5 осіб – грип А Н3.

Нагадаємо, єдиним специфічним засобом профілактики від рипу є вакцинація. У цьому році вакцина в Україні з’явилася лише наприкінці листопада. Тому частка вакцинованих залишається низькою – всього 1139 осіб, що дає підстави говорити про відсутність колективного імунітету.

Вибір читачів за тиждень

Відео