Віра Олександрович

Тернопільщину традиційно рятують дрібні підприємці

Бізнес
Малий бізнес на Тернопільщині вже спрямував до місцевого бюджету понад 268 млн грн єдиного податку. Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.
- Упродовж січня-квітня 2021 року платники з Тернопільщини, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку і звітності, перерахували на потреби місцевих громад 268 млн 277,7 тис. грн єдиного податку, - уточнює начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - У розрізі платників єдиного податку попереду, як і зазвичай, - фізичні особи. 
За звітний період вони сплатили понад 184,8 млн грн, а юридичні особи-спрощенці – 36,6 млн грн. Решта суми надійшла від платників єдиного податку 4-ї групи – 46,7 млн грн. 
- На початку травня на обліку в контролюючих органах області перебували 32 273 платника єдиного податку, - додає пан Яцина. – Причому серед них: 28 522 фізичних осіб-підприємців і 3 751 юридична особа.
Нагадаємо, єдиний податок зараховують до місцевих бюджетів, а отже, платники, які його сплачують, спрямовують кошти на розвиток свого регіону, забезпечуючи цим вчасне фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм та виконання зобов’язань місцевої влади перед своїми мешканцями. До речі, представників малого і середнього бізнесу, які працюють на території Тернопільської громади, запросили до участі у цікавому грантовому проекті . Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео