Оксана Бучко

Тернопільська мандрівниця у вишиванці на фоні українського морського краєвиду стала лицем глянцю (фото)

IMG_4632r

Показати красу української природи, багатогранність нашої культури на сторінках глянцю вирішила тернополянка Ірина Скоробогата. Її фото у вишиванці на фоні Чорного моря прикрашає обкладинку тернопільського журналу.

Таку фотосесію Ірина влаштовувала з думкою про мандри Україною, які багато-хто не вміє належно оцінити. Насправді в Україні є моря, гори, водоспади, пустеля, степи, заповідники, які чекають усіх її жителів.

- Ці фото для журналу зроблені на березі Чорного моря, за кілька кілометрів від гранд-каньйону Станіслав, Херсонської області (тут жили козаки, перші поселення яких датуються 12 ст до н.е.), - розповіла Ірина. - Цього літа я їздила у тур Південною Україною: Херсонська, Миколаївська, Одеська області. Відвідала біосферний заповідник «Асканію-Нову» з її сотнями видів тварин, рослин (єдину в Європі ділянку типчаково-ковилового степу, якого ніколи не торкався плуг!), унікальну пустелю Олешківські піски (одну із найбільших у сухостеповій частині Європи), Актовський, Арбузинський каньйони, Лемурійське озеро (Рожеве озеро).

IMG_4651
IMG_4651

Тож обрати фон для фото не було проблемою. Унікальний одяг створили своїми руками художниці-майстрині художньої вишивки Олена Зозуля та Оксана Куш.

- Я таким чином вітаю Україну з Днем Незалежності! Із Днем, до якого йшли, заради якого вмирали, мріяли, працювали сотні років наші предки, - додає Ірина. - За 30 років Незалежності ми створили Державу з Конституцією, законодавчою базою, національною валютою, державною мовою, військом; стали свідками, учасниками історичних подій: «Революція Гідності», «Помаранчева революція», запровадження безвізового режиму з ЄС у 2017 році, прихід найбільших лоукостерів світу та потім створення і українського дешевого перевізника (2018 рік), відкриття першого в Україні великого заводу для виробництва автокомплектуючих для західного ринку відомих автовиробників (2003р), розвиток IT-сектору, 16-добовий політ на американському шатлі «Колумбія» першого космонавта Незалежної України Леоніда Каденюка (1997 р), перемог на Євробаченні (2004, 2016р) і ряду інших. Тож усім українцям бажаю почувати себе у своїй державі безпечно, жити тут у достатку і обов’язково мандрувати Україною!

IMG_4662
IMG_4662

Фото з архіву Ірини Скоробогатої

Вибір читачів за тиждень

Відео