Тамара Коблик

Тернопільська парафія відкрила благодійну пекарню (фото)

Духмяна випічка для переселенців: нова ініціатива парафії УГКЦ у Тернополі

Парафія св. Івана Богослова УГКЦ, що на проспекті Злуки м. Тернополя, одна із перших відгукнулася на потреби вимушено переселених осіб, які через російську агресію покинули свої домівки та знайшли прихисток у Тернополі. З благословення пароха храму о. Івана Козія започатковано благодійну пекарню, яка забезпечує свіжою випічкою біженців та всіх потребуючих.

«Громада вірних власними силами самооргіназувалася, - розповідає о. Іван Козій. – Наша парафіяльна пекарня діє на базі кафе «Золотий ключик» та при підтримці волонтерів 23 школи. Спочатку назбируємо продукти, необхідні для випікання. Відтак, волонтери сходяться і під проводом досвідчених пекарів випікають булочки з яблуками, картоплею, сиром тощо. Усе передаємо у благодійний фонд «Карітас», який розподіляє туди, де необхідно».

Наша парафіяльна пекарня діє на базі кафе «Золотий ключик» та при підтримці волонтерів 23 школи, - розповідає о. Іван Козій

Отець розповів, що кожного тижня відбувається відправка гуманітарної допомоги у Харківську область. Вірні щедро діляться продуктами харчування, коштами, предметами гігієни, які особисто доставляємо у найбільш віддалені регіони України, повідомляють у пресслужбі архиєпархії.

«У парафіяльному будинку нашого храму ми прийняли декілька родин переселенців, частини з них перебуває тимчасово, одна сім’я – проживає на постійній основі», - додає священник.

Отець Іван Козій висловлює подяку також парафіянам, які прийняли біженців у свої квартири, жертовно займаються волонтерською працею, підтримують прибулих продуктами, одягом та коштами: «Для збору коштів ми встановили у храмі окрему скарбоню, де кожен може залишити свою милостиню. Однак найголовніше – ми щоденно молимося вервицю на колінах, щоб випросити Божої помочі для нашого народу у часі воєнного лихоліття. Я впевнений, що Бог допоможе, Бог завжди на стороні правди».

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та Міністерство соціальної політики створили гуманітарний штаб підтримки оборони України, який координує роботу між благодійниками, волонтерами та отримувачами.

Фото пресслужби архиєпархії

Вибір читачів за тиждень

Відео