Тернопільська студентка спілкувалась із колишнім президентом Польщі

Студентка медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського Богдана Перевізник, яка пройшла конкурсний відбір,  поспілкувалася у Києві зі світовими лідерами.

Дівчині пощастило  взяти участь у Ялтинській  європейській стратегії (YES). Вона була заснована десять років тому як незалежна організація. За її діяльністю слідкує Наглядова Рада, яку очолює  колишній Президент Польщі  Александр Кваснєвський. Сто найініціативніших хлопців та дівчат з’їхались зі всієї України. Раніше такі зустрічі відбувались у Лівадійському палаці в Ялті, але з відомих причин цей захід останнім часом відбувається в столиці нашої держави.

Розповідає Богдана Перевізник: «Упродовж форуму обговорювали актуальні питання щодо розвитку України, її виходу з кризи та військового конфлікту, яку роль в  цьому має відігравати Євросоюз. Нам вдалося поспілкуватися з Мустафою Наємом, Екою Згуладзе та іншими. Мене вразила простота у спілкуванні і готовність дати відповідь на будь-яке твоє запитання. Особливо задоволена тим, що Александр Кваснєвський розповів про свою участь в молодіжній організації AIESEC. Факти і історії, які він описав, важко знайти в нетрях Інтернету. Це ще більше надихнуло мене до нових пошуків і відкриттів, до роботи над собою».

Серед відомих світових лідерів були колишній президент Ізраїлю Шимон Перес, екс-прем’єр  Великобританії Тоні Блер, екс-Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, Міхаїл Саакашвілі, представники Європарламенту.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото з архіву Богдани Перевізник

Вибір читачів за тиждень

Відео