Тамара Коблик

Тернопільські автовласники спрямували до місцевих бюджетів майже 1 мільйон гривень транспортного податку

Цього року до переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, включено 135 моделей

Авто

Власники елітних автомобілів сплатили до бюджетів територіальних громад Тернопільщини 956 тис. грн транспортного податку упродовж січня-серпня цього року. Місцеві бюджети краю додатково отримали 61,6 тис. грн цього платежу. Адже сплата перевищила очікувані надходження на 7 відсотків. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

При цьому підприємства та установи, на балансі яких є дороговартісні авто, перерахували 870,1 тис. грн транспортного податку. Приріст до очікуваних надходжень становить 19 відсотків. Отож додаткова сума сплаченого податку склала 135,7 тис. гривень.

Фізособи з початку 2022 року перерахували 85,9 тис. грн за елітні автомобілі.

Нагадаємо, цього року до переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, включено 135 моделей.

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2022 році – 2473500 грн, а в 2021 – 2250000 гривень). 

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео