Тернопільські Герої вже вдома! (фоторепортаж)

15 (Copy)

Сьогодні, 30 грудня, звільнені з полону військовослужбовці прибули в Тернопіль.

Бійців зустрічали рідні, близькі та друзі. Серед присутніх були органи влади, волонтери, родини загиблих та просто небайдужі тернополяни. Хлопці неохоче відповідали на запитання журналістів про перебування в полоні, оскільки ще потрібно багато часу на психологічну реабілітацію. Проте, запевняють, що тиску не отримували. Чоловікам на початках дозволяли телефонувати до рідних, а згодом лише передавати листи через «Червоний хрест» раз-два в місяць.

Я ще не усвідомлюю, що вдома. На свята планую відвідати родичів. З 2-го січня їдемо в госпіталь, - каже Олексій Кодьман, військовослужбовець окремої розвідної роти 56 мото-піхотної бригади, - Ще багато побратимів перебувають в полоні і поки вони там - ми не звільнені!

Кодьман (Copy)
Кодьман (Copy)

Чоловік розповідає, що в полоні перебував 2 роки і 3 місяці, потрапив туди на бойовому завдані, прикриваючи саперів. Зустрічали хлопця батьки, бабця та брати.

Зеновія,мама військового (Copy)
Зеновія,мама військового (Copy)

Психологи родинам військовополонених радять дати час на усвідомлення того, що відбулось та приділяти особливу увагу рідним, що повернулись.

Потрібно звикнути, нам ще потрібен час. Тут не знаєш в якій ситуації як себе повести, не хочеться його зранити. Зайвого не запитую, - каже Зеновія Нирек, мати одного з звільненого військовослужбовця, - Найгірше – це те, що ми не знали де вони і що з ними. Жодної звістки. Потім через «Червоний хрест» листа привезуть, але що ж він напише: «Ми живі, здорові. Як ви?», І найперші слова у листах: «Ну що там відомо за обмін? Коли вже обмін?». Вони отримали важку травму на все життя!

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна два роки підтримував зв’язок з всіма родинами і тому запевняє, що для нього це не лише емоції!

Протягом всього часу я чув прохання, клопотання, щодо повернення наших хлопців. Найважливіше – Олексій Кодьман, Володимир Бачинський і Василь Гулька повернулись додому! Це звершилось завдяки команді Петра Порошенка, людям, які вболівали, щоб вивезти хлопців, - каже Степан Барна, - Ми, нарешті, перегорнули ще одну сторінку війни, яка відбувається на Сході України. Наше завдання, щоб хлопці максимально повернулися до життя та створити умови для самореалізації! Найважливіше, що хлопці відсвяткують Новий рік вдома з родинами і покуштують святу вечерю в сімейному колі!

16 (Copy)
16 (Copy)

Вітаємо вас вдома, Герої! Дякуємо за приклад віри і терпіння за Україну!

17 (Copy)
17 (Copy)

14 (Copy)
14 (Copy)

13 (Copy)
13 (Copy)

12 (Copy)
12 (Copy)

7 (Copy)
7 (Copy)

8 (Copy)
8 (Copy)

9 (Copy)
9 (Copy)

10 (Copy)
10 (Copy)

11 (Copy)
11 (Copy)

6 (Copy)
6 (Copy)

5 (Copy)
5 (Copy)

4 (Copy)
4 (Copy)

3 (Copy)
3 (Copy)

2 (Copy)
2 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео