Віра Олександрович

Тернопільські підприємці отримали «реверанс» від депутатів (фото, відео)

Шол_Газ_ставка (Copy)

Ставку єдиного податку зменшили для підприємців у Тернополі. Тепер вона становитиме максимум - 480 грн/місяць.

Зробили це сьогодні, 24 лютого, на сесії міської ради (про те, що було на засіданні, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Доповідала із питання про внесення змін у рішення «Про місцеві податки та збори» фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук.

[embed]https://youtu.be/2qU9WXq1rFc[/embed]

Цим рішенням міська рада пішла назустріч підприємцям другої групи і знизила для них ставку єдиного податку, - втрутився міський голова Сергій Надал. - Також ми зменшили ставку податку для житлової нерухомості, нерухомого майна і зменшили розмір орендної плати.

Утім, Вікторії Остапчук все одно було непросто. Виявилося, що двоє депутатів мають власну думку щодо таких змін. Наталія Шоломейчук і Андрій Газилишин наполягали, що для другої групи треба встановити ставку не 15%, як пропонувалося, а 10%.

[embed]https://youtu.be/YW6e_FeOy9w[/embed]

Але це - нічого не змінило. Вочевидь, депутати дослухалися до аргументів мера, адже бюджет міста, за його словами, у такому разі мав зазнати багатомільйонних втрат. Тому для першої групи ставка - 10% від прожиткового мінімуму (160 грн/місяць), а для другої - 15% від мінімальної заробітної плати (480 грн/місяць).

Депутати2 (Copy)
Депутати2 (Copy)

Окрім того, цим рішенням зменшили розмір орендної плати за землю - із 3% до 0,09% для земель гаражних кооперативів і багатоквартирних житлових будинків, гуртожитків (найбільше від цього виграють ОСББ – прим.).

Погодилися депутати сьогодні і на зменшення ставки податку на нерухоме майно для об’єктів нежитлової нерухомості, причому - відразу удвічі (ставка коливається від 1% до 0,5% залежно від типу нерухомості і місця її розташування – прим.), хоча законом передбачено максимальну ставку 1,5 %.

До того ж, ставку для житлової нерухомості залишили на рівні 1%, для гаражів - 0% , для господарських та інших будівель житлової нерухомості - 0,5%, - підсумовує Вікторія Остапчук. – Нагадаю, пільгова площа квартири у Тернополі - 60 кв. м, будинку - 120 кв. м.

Остапчук (Copy)
Остапчук (Copy)

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео