Ростислав Фук

На організаторів виставки у Тернополі склали протокол за неналежне утримання тварин

Раніше про порушення заявили в зоозахисній організації. Вони отримали численні скарги громадян на виставку

У Тернополі на організаторів виставки «Підводний світ», яка проходила у торговельно-розважальному центрі «Подоляни», склали протокол за неналежне утримання тварин.  Про це повідомили у Головному управління Нацполіції Тернопільської області, пише «Українська Правда. Життя».

Раніше про порушення заявили в зоозахисній організації UAnimals. Вони отримали численні скарги громадян на виставку. Після цього її відвідала волонтерка Людмила Чеховська.

Окрім риб, на виставці були дикі та екзотичні тварини, поміщені у тісні простори. 

Відвідувачі фотографуються зі зміями та мавпою, використовуючи спалах. Мавпа сидить у тісній клітці й не має змоги сховатися від цього, – описали події на виставці зоозахисники.

В організації стверджують, що організатори виставки порушили:

  • частину 5 статті 25 закону «Про захист тварин від жорстокого поводження», яка забороняє використовувати тварин для пересувних виставок;
  • частину 12 статті 25 закону «Про захист тварин від жорстокого поводження», яка забороняє надавати фотопослуги з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків та дельфінаріїв;
  • заборону Тернопільської міської ради на пересувні цирки та інші мобільні розваги із залученням диких та екзотичних тварин на території міста.

Людмила Чеховська викликала у ТЦ поліцію, однак поліціянти відмовилися скласти протокол на місці, аргументуючи це тим, що спочатку необхідно провести експертизи та встановити, чи справді є порушення. Заяву Людмили прийняли. Коли дівчина поскаржилась на гарячу лінію через нескладений протокол, їй пообіцяли, що в суботу, 14 жовтня, поліціянти повернуться у ТЦ і перевірять умови утримання тварин, – зазначають в UAnimals. 

Раніше про порушення заявили в зоозахисній організації. Вони отримали численні скарги громадян на виставку

Речник поліції Тернопільщини Сергій Крета у коментарі для «УП. Життя» 15 жовтня повідомив, що правоохоронці нібито не знали, що у місті планується така виставка.

Дізналися, коли вже люди почали скаржитися. Хотіли на них у суботу (14 жовтня – ред.) скласти протокол, але на місці не було організаторів. А складається він тільки на конкретну особу. Сьогодні поліція повернулася туди й застала організаторів, – коментує ситуацію речник. 

За словами Крети, на них склали протокол за 154 статтею Кодексу про адміністративні правопорушення. 

За ним передбачається:

  • попередження;
  • накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження.

Як зауважує речник поліції, виставка вже закінчилася й завтра організатори їдуть в інше місто. 

Читайте також: У Тернополі знайшли екзотичну змію

Фото Людмили Чеховської

Вибір читачів за тиждень

Відео