Тернопільські поліцейські отримуватимуть зарплату більшу, ніж голова ОДА

maxresdefault

У Національній поліції слідчі отримуватимуть зарплату 10 тис. грн. Про це заявила очільниця Національної поліції Хатія Деканоідзе,  повідомляє Еспресо.TV. 

У той же час керівники області, які несуть відповідальність за розвиток краю перед обраним Президентом, отримують менші зарплати. Очільник Тернопільщини згідно поданої  на офіційному сайті облдержадмніістрації декларації, у 2015 році отримав 106 тис. 983 грн, тобто зарплата на місяць становить майже 9 тис. грн.

Для поліцейських 10 тис. грн – це все ще недостатня оплата праці, наголошує Хатія Деканоідзе. Відомство запускає велику освітню програму, яка дасть можливість навчати слідчих абсолютно новим підходам та стандартам. За її словами, низька зарплата слідчих лише заохочує їх до корупції, тому її необхідно збільшувати.

Вона додала, що Нацполіція повинна демонструвати зміни у правоохоронній галузі, а підвищення зарплат з 4 тисяч до 10 тисяч гривень - один з таких кроків.

Також Деканоідзе заявила, що держава має виділити близько 27 мільярдів гривень для стабільного розвитку Національної поліції у 2017 році.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео