Дарія Шевченко

Тернопільські поліцейські розповіли, коли краще змінювати шини у транспортному засобі

шини

Тернопільські поліцейські розповіли, що перевзувати транспортний засіб краще тоді, коли температура повітря становить 5-7 градусів тепла. Адже під час таких погодніх умов ефективність літньої гуми знижується. Так само зазначають й виробники шин: не чекати морозів, а при мінімальній плюсовій температури змінювати гуму.

Також, поліцейські поділились видами зимових шин та їхніми характеристиками.

  1. Фрикційні шини. У народі вони відомі також як «липучки». На відміну від шипованих, ці гірше долають снігові замети. Проте, вони легко прилягають до дороги, чим і забезпечують комфортну їзду. У великих містах, де дорожнє покриття часто посипають реагентами, краще їздити на фрикційних шинах.
  2. Шиповані гуми. Ідеально підходить для обледенілих доріг, проте гальмівний шлях на ній зросте.
  3. Шини «підшип». Особливістю цієї гуми є відсутність шипів, проте є спеціальні вставки, куди їх можна прикріпити.

- Ще одна порада для професіоналів стосується правильної установки старих шин. Щоб знівелювати їхній знос, рекомендується кожен сезон міняти покришки місцями – передні ставить на задню вісь і навпаки. І, зрозуміло, балансувати шини при кожній новій установці, незважаючи на те, зберігалися вони з дисками чи окремо. А ось порада тим, хто купив новий комплект шипованих шин. Їх, як і новий автомобіль, рекомендується обкатувати. Тобто першу тисячу кілометрів не розганяти понад 70 км / год. і при цьому уникати різких поворотів, гальмувань і прискорень, - йдеться у дописі.

Також, експерти радять не використовувати одну зимову гуму більш, ніж 3 роки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео