Тернопільські поліцейські викрили зловмисників, які викрали будматеріалів на понад 5 млн грн

cover (1)

Будматеріалів на 5,5 млн гривень викрали четверо чоловіків із Тернополя. Двоє із підозрюваних уже під вартою, ще для двох обирають запобіжний захід. 

Як вдалося встановити співробітникам управління стратегічних розслідувань Тернопільщини, чоловіки викрали з об’єкта, будівництво якого здійснюється за кошти державного та місцевого бюджетів, 230 тонн арматури на суму 5,5 млн гривень. А збували крадене у Рівненській області.

DSC04166
DSC04166

Викрити злочин вдалося завдяки представнику будівельної компанії, який повідомив поліцейським про те, що з майданчика, де за бюджетні кошти здійснюється будівництво спортивного комплексу, систематично вчиняються крадіжки будівельних матеріалів. 

- Організатором групи виступив раніше судимий за майнові та наркозлочини 43-річний тернополянин. У спільники взяв ще трьох жителів обласного центру, двоє з яких у минулому теж мали проблеми із законом. Зловмисникам вдавалося не лише безперешкодно проникати на територію будівельного майданчика та  з допомогою спеціальної техніки і вантажівок тоннами вивозити будівельні матеріали, а й швидко знайти місця збуту, - йдеться у повідомленні поліції. 

Організатор та ще один учасник групи нині перебувають під вартою, ще для двох учасників крадіжок нині вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.

Також, як повідомляють у поліції, під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили речові докази: серед яких - комп’ютерна техніка та печатки, з допомогою яких зловмисники виготовляли документи для прикриття своєї злочинної діяльності.

Фото ГУНП у Тернопільській області 

Вибір читачів за тиждень

Відео