Олеся Поліщук

Тернопільські письменники засяяли на «Коронації слова»-2021

d28c5a17029227bd07decf22146f24aea8fb110f.r575x340

Твори літераторів з Тернопільщини отримали відзнаки Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»-2021 у номінаціях «П'єси» і «Кіносценарії».

Про це інформує Фейсбук-сторінка конкурсу.

Дипломатном у номінації «П’єси» став Мирослави Ярмуш (м.Тернопіль) з твором «Соломія Крушельницька».

А у номінації «Кіносценарії» спец відзнаку «Найкращий історико-патріотичний твір від Київського Національного університету імені Т.Г.Шевченка» здобув роман «Пошесть» авторів Сергія Синюка (м.Шумськ) та Олесі Тивонюк (с. Онишківці).

Дипломантом у цій ж номінації став Михайло Шворак з м.Козова із твором «Полюби зятя свого».

- Часом сержантська медаль цінніша нагородженому за офіцерські ордени і генеральські зірки, - каже Сергій Синюк. - Так і нам з Олесею Тивонюк найдорожча з усіх номінацій цьогорічної «Коронації слова» - саме та, яку отримав наш сценарій «Пошесть» – спецвідзнака за найкращий історико-патріотичний твір.

Письменник каже, що основним поштовхом до роботи над цим текстом були любов до Шумщини, прагнення показати її роль та місце у великій Історії і повернути пам'ять про незаслужено забутих героїв двадцятих років двадцятого століття.

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова» проводиться уже 21 рік та є найпрестижнішим українським конкурсом, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив понад 1000 нових імен.

Головна мета конкурсу – підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру. І як наслідок, наповнення українського ринку повнокровною конкурентноспроможною літературою, а кіно й театру якісними фільмами і п'єсами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео