Тернопільські школярі дізналися більше про кіберзлочинців

WhatsApp Image 2021-02-10 at 10.55.33

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області завітали до вихованців Тернопільської загальноосвітньої школи №19, аби розповісти їм про кібербулінг та як захиститися від нього. Серед слухачів – учні 5 та 6 класів.

- Інтернет заполонив наше життя та все частіше затягує дітей з раннього віку. Важливо, аби неповнолітні могли вчасно розпізнати загрозу та знали правила безпечної поведінки в мережі. З цією метою ми відвідуємо навчальні заклади та проводимо профілактичні бесіди з школярами, - розповідають співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області.

WhatsApp Image 2021-02-10 at 10.55.33 (1)
WhatsApp Image 2021-02-10 at 10.55.33 (1)

Під час заходу поліцейські акцентували увагу школярів на новий вид цькування – кібербулінг та його основні прояви. Обговорили, що не потрібно робити в Інтернеті та, які види відповідальності бувають для учнів та їхніх батьків за скоєні правопорушення. Разом зі школярами поліцейські сформували основні правила безпечної поведінки в мережі.

Діти не лише слухали поліцейських, а й активно долучилися до бесіди, навперебій ставили питання, які їх цікавили.

- Для нас важливо, аби неповнолітні зрозуміли, що Інтернет є не тільки джерелом інформації, але й може приховувати небезпеку. І важливо стежити за тим, що ти викладаєш в соцмережу та з ким спілкуєшся, - підсумували кіберполіцейські.

Вибір читачів за тиждень

Відео