Віра Олександрович

Тернопільські школярі показали співробітникам СБУ виставу про Крути (фоторепортаж)

Основне

Безсмертний подвиг Героїв Крут вшановують на Тернопільщині сьогодні, 29 січня.

Нагадаю, рівно 101 рік тому цвіт української нації – 400 добровольців - зупинили більшовицьку орду і дали шанс вистояти молодій Українській Народній Республіці.

СБУ1
СБУ1

Про це нині розповідають під час виховних годин і круглих столів у всіх начальних закладах краю. Окрім того, з нагоди 101-ї річниці безсмертного подвигу захисників незалежності України у нерівному бою під залізничною станцією Крути показ благодійної вистави «Вероніка» відбувся у Тернопільському управлінні СБУ.

СБУ2
СБУ2

Як повідомили на сторінці управління у соціальній мережі «Фейсбук», під час спектаклю актори аматорського театрального гуртка «Покликання» своєю грою переказали глядачам думки і почуття юних гімназистів, яким довелося зі зброєю у руках стати на захист Батьківщини у вирі буремних подій 1917-1918 рр.

СБУ3
СБУ3

До слова, художній керівник гуртка «Покликання» – Валерія Гопко. Автор сценарію і музичного оформлення – Віра Грабчук. Режисер постановки – Роксолана Малиняк.

СБУ4
СБУ4

Що цікаво, зібрані співробітниками управління СБУ кошти колектив гуртка використає на допомогу дітям із особливими потребами.

СБУ5
СБУ5

Майте на увазі, долучитися до вшанування пам’яті Героїв саме сьогодні, 29 січня, може кожен. Наприклад, усім охочим пропонують: дізнатися більше про бій під Крутами, його причини і наслідки; вшанувати полеглих, одягнувши крутянську символіку або вишиванку; присвятити полеглим бодай одну добру справу. Окрім того, усі охочі здатні підтримати традицію крутянського посту, що триватиме до 6-ї години ранку 30 січня.

Фото зі сторінки управління СБУ у соцмережах

Вибір читачів за тиждень

Відео