Тамара Коблик

Тернопільські студенти прибрали територію біля старовинної церкви (фото)

Екоакцію провели біля церкви Преображення Господнього у с.Залужжя на Збаражчині, яка збудована в 1600 році

Працівники Департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації разом зі студентами Галицького фахового коледжу імені В'ячеслава Чорновола організували толоку на одному з туристичних магнітів Збаразької територіальної громади. Про це повідомили на сторінці департаменту у фейсбуці.

 Працівники разом із студентами провели екологічну акцію з облаштування території об'єкта сакрального туризму - церкви Преображення Господнього у с.Залужжя, збудованої в 1600 році, що є пам'яткою архітектури національного значення.

Учасники толоки впорядкувати територію навколо храму, після чого – ознайомилися з пам'ятками та історією Старого Збаража.

Такі акції мають не лише важливе практичне значення, але й дозволяють майбутнім фахівцям сфери туризму краще запізнати локальні туристичні об’єкти та маршрути, поспілкуватися із своїми колегами, які мають багаторічний досвід роботи в туристичній галузі, - кажуть організатори акції.

Читайте також: Одна з найдавніших церков Тернополя знову у риштуванні: що роблять цього разу (фото)

Спасо-Преображенська церква – одна з найдавніших пам’яток збаразької архітектури. Cпоруджена 1600 р. на місці древнього монастиря. Храм належить до тридільних безбанних церков оборонного типу, поширених на Поділлі у XIVcт.

Фото з відкритих джерел та зі сторінки Департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео