Ростислав Фук

Тернопільські військовослужбовці з інвалідністю отримуватимуть щомісячну пенсію

Розмір пенсії затвердять окремим рішенням виконавчого комітету

На засіданні сесії Тернопільської міської ради внесли зміни до програми «Турбота» на 2022-2024 роки». Зокрема надаватиметься допомога у вигляді щомісячної грошової виплати військовослужбовцям, які отримали інвалідність І чи ІІ групи. Про це повідомили на сайті міської ради

Програмою «Турбота» передбачено соціальна підтримка військовослужбовців, які стали особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення та  заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України відповідно до  пункту 11 частини 2 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», – йдеться в повідомленні.

Розмір пенсії затвердять окремим рішенням виконавчого комітету.

Також   змінами передбачено надання соціальної підтримки членам сімей загиблих (померлих) та пропалих безвісти Захисників і Захисниць України, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео