Тернопільські козаки в гостях у пана Гольського

У ці хвилини у Чортківському замку розпочинається фестиваль “Гольський-fest”. Поїхали на нього й тернополяни.

Ще зранку біля замку висадився козацько-десантний екологічний осередок. Місія у його представників відповідальна – нагодувати усіх!

Роботи вистачає, адже фестиваль фестивалем, а їсти хочеться. Неабиякою популярністю користується козацька кухня. Головний кухар - полковник українського козацтва Володимир Попович. Меню справжнє, козацьке: куліш, юшка, солянка, кукурудзяна каша зі шкварками, картопля смажена, печена, з часником. 

Незмінний учасник подібних заходів - козацька кузня. Полковник українського козацтва Іван Блаженко демонструє унікальний герб з металу, справжній витвір мистецтва. Віднедавна ця дивовижна робота стала своєрідним оберегом козаків. 

Зараз відбувається й репетиція "Сотниківної". Її актори - учасники народного театру-студії "Сузір'я", а режисер не просто Орест Савка, а генерал-осавул, який має найвищу козацьку нагороду - орден "Лицар України". 

На “Гольський-fest” виступить вуличний театр з Івано-Франківська, гурти “Мeдoвий Пoлин”, “Тeльнюк: Сecтpи”, “Мандри”, “KozakSystem”, відбудуться танцювальні майстер-класи, “Водяна Битва”, фотовиставка “Чортків у об’єктиві”.
Зібрані під час фесту кошти підуть на реконструкцію замку та закупівлю берців бійцям АТО.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео