Віра Олександрович

Тернопільській «Ниві» подарують стадіон, але тільки на 11 місяців (фото)

Рішення «Про надання в безоплатне використання спортивної споруди комунального підприємства «Тернопільський міський стадіон» планують ухвалити сьогодні, 17 серпня.

Проект цього документу з’явився на сайті міської ради лише 15 серпня. Його автор - начальник Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Микола Круть.

Стадіон1
Стадіон1

Виявляється, від ТОВ «Тернопільський професійний футбольний клуб «Нива» 27.07.2018 р. надійшло звернення. Тож у міській раді, у відповідь на це прохання, вирішили надати дозвіл команді на безоплатне користування спортивною спорудою комунального підприємства «Тернопільський міський стадіон» (просп. Степана Бандери, 15 – прим.). Втім, такий подарунок зроблять ненадовго, лише на 11 місяців, тобто для проведення матчів чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги сезону 2018/2019 років, за календарем ігор.

Після того, як депутати ухвалять це рішення, адміністрація КП «Тернопільський міський стадіон» укладе договір позички (безоплатного користування) майна комунальної власності із ТзОВ «Тернопільський професійний клуб «Нива» на час проведення вказаних матчів. Контроль за виконанням такого рішення покладуть на постійну комісію з гуманітарних питань (голова – Володимир Місько).

Стадіон2
Стадіон2

Нагадаємо, ФК «Нива» залишився без «базового» стадіону кілька років тому. Тоді міська влада активно лобіювала інтереси муніципального клубу «Тернопіль», що теж успішно грав у другій лізі. Втім, незабаром у тієї команди почалися серйозні фінансові, а відтак – кадрові проблеми. Власне, це і призвело до того, що муніципали врешті знялися зі змагань. Команда перестала існувати.

Стадіон_Вишнівець
Стадіон_Вишнівець

Натомість «Нива», гру якої нині теж важко назвати ідеальною, попри проблеми, все ж втрималася на плаву. Клуб продовжує виступи, але без власного стадіону робити це складно. Наприклад, команді останнім часом доводилося проситися «у прийми» - на стадіон у Вишнівці. І якщо якість майданчика там хороша, то про масовість відвідин матчів годі було й мріяти. Тепер традиції сімейних походів на стадіон мають шанс відродитися.

До речі, це питання хочуть розглянути уже сьогодні, 17 серпня (читайте ТУТ прим.). Розпорядження про скликання позачергової сесії міської ради з’явилося на сайті напередодні. У порядку денному - всього 8 пунктів (також можуть ухвалити і це питання – читайте ТУТ).

Фото автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео