Тамара Коблик

Тернопільським підприємцям дають пільги в умовах воєнного стану

На період дії правового режиму воєнного стану підприємці Тернопільської громади звільнені від сплати за оренду комунальних приміщень

Міська рада

Понад три з половиною місяці триває війна проти України, яку розпочала російська федерація. Попри це українці згуртувались, допомагають армії і внутрішньо переміщеним особам та продовжують працювати, адже економіка не має зупинятися. Про це повідомляє пресслужба міської ради Тернополя.

Так, з метою підтримки суб’єктів господарювання, фізичних та юридичних осіб, які здійснюють діяльність в умовах воєнного стану, виконавчий комітет Тернопільської міської ради ще на початку війни прийняв рішення щодо надання підприємцям певних пільг.

Одне з таких рішень – на період дії правового режиму воєнного стану підприємці Тернопільської громади звільнені від сплати за оренду комунальних приміщень. Згідно із рішенням виконавчого комітету, на період з 01.03.2022 року і до моменту припинення воєнного стану звільняються від сплати орендної плати орендарі, які у вказаний період здійснюють господарську діяльність у сферах  та використовують майно комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади.

Орендарі, що використовують комунальне майно під аптеки, аптечні пункти та медичну діяльність; надання банківських послуг, в тому числі встановлення банкоматів та платіжних терміналів; надання послуг поштового зв’язку; надання послуг у сфері зв’язку та телекомунікацій звільняються від сплати з 01.03.2022 по 30.04.2022 року.

Окрім того, підприємці у сфері зовнішньої реклами звільнені від плати за місця розташування рекламних засобів. Зокрема, з 01 березня 2022 року і до припинення або скасування воєнного стану розповсюджувачі зовнішньої реклами звільняються від плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів (змінна реклама: білборди, призматрони, сітілайти, світлові екрани-монітори).

До слова, на території Тернопільської громади доступно понад 20 вільних приміщень для розміщення підприємств, які евакуювали свій бізнес з постраждалих внаслідок бойових дій регіонів України на територію нашої громади. Окрім того, Тернопільська міська рада пропонує понад 20 вільних земельних ділянок, які можуть зацікавити представників бізнесу.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео