Тамара Коблик

Тернопільський біалоніст з командою виборов «бронзу» в естафеті на юніорському чемпіонаті Європи

Віталій Мандзин змагався у складі української команди, в якій також виступали Степан Кінаш, Олександра Меркушина та Дарина Чалик

Тернопільський біатлоніст Віталій Мандзин у складі української команди виграв «бронзу» в змішаній естафеті на Юніорському чемпіонаті Європи з біатлону в Латвії. Про це повідомили в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

Збірна України завоювала першу медаль - «бронзу» - на Юніорському чемпіонаті Європи з біатлону. Такі змагання цими днями приймає місто Мадона (Латвія). Сталося це за підсумками змішаної естафети. У цій гонці Україна виступала у складі Степана Кінаша, тернополянина Віталія Мандзина, Олександри Меркушиної та Дарини Чалик. Для усіх біатлоністів - це друга гонка в рамках Юніорського Євро-2023, - пише «Суспільне. Спорт».

Україні з першого етапу, на якому стартував Кінаш, вдалося закріпитися серед лідерів. Стартовий етап гонки Кінаш завершив четвертим, з відставанням в 16 секунд від першого місця.

Уже на другому етапі Віталій Мандзин підтягнувся до лідерів, після другої своєї стрільби навіть виходив першим, але зрештою передав естафету третім у групі з першою позицією. На середині гонки сформулося тріо лідерів - Італія, Німеччина та Україна, - які випереджали четверте місце уже на 40 секунд.

На третьому етапі за Україну бігла Олександра Меркушина, яка показала найкращий результат серед усіх атлеток. Олександра використала лише один додатковий патрон і на передачі естафети випереджала друге місце (Італію) на 22 секунди, а третє (Німеччину) - на 53 секунди. Усі інші команди відставали на понад дві хвилини.

На останньому етапі Дарина Чалик не змогла втримати перевагу у боротьбі з лідерками юніорського біатлону - Сарою Скатолло з Італії та Йоганною Пуфф з Німеччини. На останню стрільбі Чалик прийшла разом зі Скатолло, але використала два додаткові патрони. Відтак італійка вийшла першою і завоювала «золото», а українка на останнє коло вийшла одночасно з німкенею. Однак на заключних кілометрах Пуфф відірвалася від Чалик.

Чемпіонами Європи стали італійці, «срібло» виграли німці, а «бронзу» - українці. Для України - це перша медаль в історії змішаних естафет на чемпіонаті Європи.

Нагадаємо, що Віталій Мандзин представляє обласну школу вищої спортивної майстерності (тренер Назарій Бурик), студент факультету фізвиховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка та Західноукраїнського національного університету.

Юніорський чемпіонат Європи: змішана естафета

  • Італія (0+9) 1:20:34.0
  • Німеччина (0+11) +10.3
  • Україна (0+8) +36.8
  • Франція (5+12)
  • Австрія (2+12)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео