Ростислав Фук

Тернопільський біатлоніст після важкої травми і операції успішно фінішував на чемпіонаті світу

Дмитро Підручний став одним із шести атлетів, хто зміг закрити усі мішені в гонці, а також показав найкращу швидкість серед українців

Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний розпочав виступ в особистих гонках на чемпіонаті світу-2023 з п'ятого місця в спринтерській гонці. Це найкращий результат для України загалом у сезоні на рівні Кубка світу з біатлону, пише Суспільне Спорт.

Для самого Підручного спринт в Обергофі - лише другий особистий старт у сезоні 2022/23. Через травму коліна та подальшу операцію на рівні Кубка світу він провів лише один старт (етап в естафеті), а відновився буквально незадовго до чемпіонату світу: провів одну гонку на Кубку IBU, де фінішував третім.

Уже на чемпіонаті світу Підручний виступив на одному з етапів у змішаній естафеті, а тепер - провів спринт. Дмитро став одним із шести атлетів, хто зміг закрити усі мішені в гонці, а також показав найкращу швидкість серед українців.

Думаю, що погодні умови дуже складні і часто змінюються. Я сам розумів, що в нуль відстрілятися буде важко всім - тому старався чітко працювати на вогневих рубежах. Дуже щасливий, що після всього, що було у мене у цьому сезоні, мені вдалося гідно виступати тут і боротися за високі місця. Після операції круті підйоми даються тяжко, мені тренери казали, що там програвав. А на рівнинних відразках відіграв. Використовував свої фізичні можливості як треба. І робив те, що міг, - розповів Дмитро Підручний.

Нагадаємо, що у біатлоніста діагностували розрив меніска. Підручному у грудні успішно провели хірургічне втручання у Німеччині. А вже 10 січня біатлоніст знову повернувся до тренувань.

Фото: Dmytro Yevenko/biathlon.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео