Ростислав Фук

Тернопільський художник проілюстрував понад пів сотні книжок (фото)

Виставку видань, які художньо оформив Олег Кіналь, відкрили в обласній науковій бібліотеці

Виставку під назвою «Той, хто оживляє книжки», присвячену тернопільському художнику Олегу Кіналю відкрили в обласній універсальній науковій бібліотеці. Про це митець повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

За словами художника, на виставці було понад пів сотні книг. Працівники бібліотеки кажуть, багатьох книг ще не має, вони на руках у читачів.

До слова, виставку підготували до презентації книги всесвітньо відомого автора Кевіна Андерсона «Розбудити Дракона» в оформленні Олега Кіналя. Це перша книга епічної фентезі трилогії.

«Вічна тема добра і зла, яка перегукується з біблійними сюжетами», — так охарактеризувала Наталія Кіналь першу книжку «Хребет дракона». Ця унікальна книжка розрахована на молодь підліткового віку, а також для сімейного читання, до прочитання якої повертаєшся знову й знову. Цей твір розвиває уяву дитини, – пишуть на сторінці бібліотеки.

Також Олег Кіналь розповів присутнім про кропітку працю художника-ілюстратора, зокрема про роботу над презентованим виданням і труднощі, з якими зіткнувся.

Довідково

Олег Кіналь — ілюстратор, відомий український художник, графік, художній редактор, член Спілки дизайнерів України. Співпрацює з багатьма видавництвами України та світу. У творчому доробкові художника чимало ілюстрацій дитячих творів, історичної літератури. Найновіший — «Різдво в окопах».

Фото: Прочитай.Книгозбірня

Вибір читачів за тиждень

Відео