Юлія Пацкаль

Тернопільський «Карітас» проводить кулінарні майстер-класи для дітей-переселенців

Крім того, дітей і навіть їх батьків запрошують на інші цікаві навчання і активності 

Кулінарні майстер-класи для підлітків, які через війну переїхали до Тернополя, проводять у благодійному фонді “Карітас” у Тернополі. Так, нещодавно молодь вчилася запікати рибу. У планах низка майстер-класів, де вчитимуть готувати цікаві страви на професійній кухні, повідомила Терену комунікаційна менеджерка “Карітасу” Ірина Дригуш.

Учасники майстер-класу мали змогу дізнатися секрети приготування риби за відповідним рецептом від нашого педагога. Діти засвоїли техніку поводження з кухонними приладами. Вже готову запечену рибу наші юні кулінари забрали додому, аби пригостити своїх рідних, - розповідає вона.

Кулінарія -  це один із напрямків занять, які проводять у просторі “Дружній до дитини”. Цей простір скерований на працю з дітьми-переселенцями, які постраждали від війни. Заняття спрямовані на адаптацію малечі та підлітків, пережиття різних психологічних переживань і травм.

Ми регулярно проводимо цікаві заходи: відвідування театру чи філармонії, настільні ігри, походи у музеї чи на виставки. Один з основних напрямків роботи з підлітками - профорієнтація. Для того, щоб вони отримали доступ до різного виду цікавих професій. Таким  чином ми робили різноманітні екскурсії на підприємство, виробництво і ось тепер - це ще й кулінарія. Заняття з приготування їжі ми почали активно впроваджувати віднедавна. Є діти, які систематично відвідують творчі та ігрові активності, а є і ті, що долучаються разово ініціативи, яка їх найбільше зацікавила, - зазначає Ірина Дригуш.

Майстер-класи проводять педагоги та психологи “Карітасу”. Проте за потреби до активностей залучають й додаткових фахівців. Відвідати такі заняття можуть діти з внутрішньопереміщених родин віком від трьох років.

У нас є різнопланові групи. Заняття для малечі з трьох до п’яти років можна відвідувати разом із батьками. Поки дітки займаються з педагогом, батьки в сусідньому приміщенні можуть малювати картину або проходити лекцію з психології, - додає Ірина Дригуш.

Знайти інформацію про майбутні майстер-класи “Карітасу” можна у телеграм-каналі простору дружньому до дитини. Телефон для довідок: (096)-030-54-57.

Фото “Карітасу”

Вибір читачів за тиждень

Відео