Ростислав Фук

Тернопільського водія швидкої допомоги нагородили відзнакою від Залужного

Василь Дрозд уже відбув дві ротації добровольцем у мобільному шпиталі, зараз перебуває в третій

Нагрудний знак «За сприяння війську» від Валерія Залужного отримав водій швидкої допомоги з Тернополя Василь дрозд №3 Тернопільської станції, який зараз служить у Першому добровольчому мобільному шпиталі імені Миколи Пирогова. Про це повідомили у пресслужбі Центру екстреної медичної допомоги Тернопільщини.

Це нагрудний знак, яким нагороджуються герої за значний особистий внесок у справу розбудови і розвитку Збройних Сил України, зміцнення співробітництва у військовій, науковій, соціальній, культурній та інших сферах життєдіяльності Збройних Сил України.

Усвідомлення свого місця на війні розпочалося у Василя ще минулого грудня з поїздки водієм на деокуповану Херсонщину у складі бригад швидкої допомоги. Після неї була друга, а вже влітку цього року він відправився добровольцем у мобільний шпиталь, де успішно відбув дві ротації і станом на сьогодні перебуває у третій. Чоловік сподівається, що його заберуть до війська, коли ПДМШ перейде до складу ЗСУ.

Сповнений сил та енергії чоловік у розквіті сил, який не словами, а власним прикладом показує, що ви самі можете визначати своє буття. І якщо його садять за кермо автівки у повному нічному мороці, під обстрілами, у чужій місцевості без дороговказів, без чіткого маршруту, але з конкретною метою – виїхати, вивезти побратимів і вижити, то він зробить це. Він везтиме поранених бійців із стабілізаційного пункту до лікарень віддалених міст стільки, скільки знадобиться. Він знайде живильне джерело в пустелі в той час, як ми не можемо напитися, будучи за крок до нього, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Тернопільські учні отримали грамоти від Залужного

Фото Центру екстреної медичної допомоги Тернопільщини

Вибір читачів за тиждень

Відео