Тернопільських абітурієнтів закликають вступати до військових вишів

DSCN0634
Абітурієнтів з області закликають вступати до вищих військових навчальних закладів або на факультети військової підготовки у звичайні виші. У закладах відбір курсантів здійснюють безкоштовно. Є умови, відповідно до яких і набиратимуть студентів.
- Однозначно, це має бути здорова людина. Вікова категорія – від 17 до 21 року. Це якраз ті люди, які закінчили школу цього року, або 1-2 роки тому. Для тих, хто звільнився з лав Збройних Сил України, тобто тих, хто пройшов військову службу або служив в зоні АТО, віковий ценз збільшений до 23 років, - наголошує військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковникВолодимир Катинський.
Тож батьки і абітурієнти можуть звернутись у військомат свого району чи міста, і абсолютно безкоштовно вступити і пройти навчання у військових вищих навчальних закладах. У цих вишах є безліч цивільних спеціальностей, які необхідні і у Збройних силах України, і у звичайному житті.
- Людина буде працевлаштована, на всі ці спеціальності буде державне замовлення, - додає Володимир Катинський.
Додамо, прийом документів триває до 20 червня. Подавати документи можуть не тільки цьогорічні випускники шкіл, а й усі охочі віком до 21 року. Даяна КОСТЕНЧУК Фото автора  

Вибір читачів за тиждень

Відео