Тернопільський шоумен Сергій Притула розповів про ще одного вихідця з Тернопільщини

maxresdefault

Сергій Притула нині відомий шоумен, що народився в Збаражі. Традиційно чоловік записує ролики на Youtube з рекомендаціями книг, що варто читати, а що ні. 

В останньому ролику шоумен аналізував книгу «Точка неповернення» ще одного вихідця з Тернопільщини, учасника АТО Дмитра Вербича.

Молодий хлопець перебував на фронті, нині уже повернувся до звичайного життя. За словами Дмитра, саме написання цієї книги частково допомогло йому повернутися до звичайного життя після війни.

– Написати щось я хотів завжди, ще зі шкільних років, у свій час навіть працював у журналістиці. Плюс, я не міг знайти книгу про ті події, таку, щоб мені подобалася, таку, що розповідає усю правду. Тож я вирішив, що сам її напишу, – розповідає Дмитро Вербич.

– В Україні роль добровольців у війні оповита певним романтизмом примноженим на героїзм. І це може зіграти з читачем, який ніколи не був хоч трішки знайомий зі станом справ на фронті у ті часи, злий жарт. Вербич чесний зі своїм читачем. І чесно розказує про не зовсім приємні сторони життя окремих учасників добровольчого руху: пияцтво, мародерство, «махновщину», внутрішній розбрат тощо. І це, відверто, дещо псує героїчний образ українського добровольця. А те, що добровольці були героями, ніхто під сумнів не ставить, – каже Сергій Притула. 

У той час Дмитро Вербич каже, що критики не боїться, адже бійці теж люди, тож звичайні грішки не роблять їх не героями.

– Героїзм від того, що вони п’ють чи матюкаються, і роблять не те, що читач хоче, це не робить їх не героями, засуджувати солдат можуть тільки солдати, незважаючи на це все, вони не зраджували і продовжували воювати. Ось це справжній героїзм, – наголошує Дмитро Вербич.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео