Оксана Бучко

Тернопільський технічний університет високо оцінили у світовому рейтингу

87073767_2948765781849901_72923416495128576_o

До рейтингу найкращих університетів світу за версією міжнародного рейтингу U-Multirank 2020 вже вдруге потрапив Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Цього разу заклад посів 15-е місце серед ЗВО України, а також зайняв лідерські позиції в галузевих ранжуваннях.

- Одним з важливих етапів процесу входження в рейтинг було проведення масштабного on-line опитування студентів, в якому останні анонімно надали оцінку співпраці з університетом в різних сферах, - розповіли у прес-службі ТНТУ. – Провели роботу по збору та систематизації інформації щодо освітніх програм, фінансових показників, даних щодо кількості студентів та науково-педагогічного персоналу, результатів науково-дослідної роботи та міжнародної співпраці. Досягти вагомих результатів вдалося завдяки співпраці Центр бенчмаркінгу та веб-менеджменту ТНТУ з підрозділами університету.

Детальніше ознайомитись з інформацією про ТНТУ та його цьогорічними показниками можна за посиланням.

До слова, U-Multirank - це інтерактивний інструмент забезпечення прозорості вищої освіти, що пропонує альтернативний підхід до порівняння діяльності закладів вищої освіти. На противагу традиційним рейтингам U-Multirank демонструє діяльність закладів у багатовимірних показниках та забезпечує цілісну систему перевірки надійності інституційних даних.

Інформація закладів вищої освіти представлена за п’ятьма категоріями:

-навчання і викладання;

-дослідження;

-трансфер знань;

-міжнародна орієнтація;

-регіональна співпраця.

Абітурієнти, дослідники, менеджери вищої освіти, науково-педагогічні працівники, інші стейкхолдери системи вищої освіти мають змогу порівняти діяльність закладів вищої освіти як в цілому, так і їх окремих освітніх програм, за декількома десятками показників, обравши з-поміж них важливі для кожного індивідуального користувача. Зібрані дані слугують для представлення результатів діяльності закладів вищої освіти на порталі U-Multirank, що дозволяє отримати повну інформацію щодо їх конкурентних переваг та зон розвитку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео