Тернопільський військовий отримав заслужено 4 нагороди (фото)

Сьогодні, 13 квітня, в Тернопільській окремій артилерійській бригаді, урочисто відбулось нагородження солдата Ростислава Мишки, котрий проявив героїзм та відвагу під час захисту суверенітету, Незалежності та недоторканності України.

Ростислав Мишка в ході запеклого бою в 2016 році отримав поранення та був евакуйований до медичного закладу. Тривалий час він проходив лікування у військовому госпіталі та реабілітацію, а сьогодні його зустрічають в рідній частині, як одного з кращих військовослужбовців.

- Ми повертаємось до європейських традицій вшанування солдата, який захищає нашу державу від зовнішнього окупанта і агресора - Російської Федерації. Сьогодні динаміка відновлення військових частин говорить про те, що українська армія буде мати місце в історії українського народу. Але для мене найбільшим показником є те, що 44-та бригада повернеться зі Сходу України на постійне місце дислокації в Тернопільську область. Хотів би подякувати тим хлопцям, які завершують військову службу, і бачать себе надалі в державній справі, - каже голова Тернопільської області Степан Барна.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира частини А3215 полковник Олександр Машковський зазначає, що кожен, хто стоїть в строю чи знаходиться в зоні АТО має брати приклад з таких солдат, як Мишка Ростислав:

- Даний військовослужбовець був поранений на командно-спостережливому пункті, виконуючи бойове завдання. Після поранення прибув назад в підрозділ, надалі виконував бойові завдання. Зараз він зробив черговий етап в своєму житті – вирішив звільнитися, але надалі – чекаємо Вас в Збройних силах України.

Трирічний контракт військовослужбовця днями добігає закінчення і Ростислав все ж вирішив повернутися додому, де на нього зачекались рідні.

Військового відзначили державною нагородою Президента України «Захиснику Вітчизни», нагородою міністра оборони України »Знак пошани«, нагородою начальника генерального штабу ЗСУ »Учасник АТО" і нагрудним знаком «Учасник бойових дій».

Як зазначає сам Ростислав, за роки служби він дуже змінився – характер, поведінка, мислення. Каже, що прийшов до війська з «дитячим» характером і навіть рідні помітили, як хлопець змужнів та були задоволені, що повертається нарешті додому.

Фото авторки

[gallery order="DESC" columns="1" size="full" link="file" ids="146726,146725,146727,146728,146729,146731,146732,146733,146734,146735,146736"]

Вибір читачів за тиждень

Відео