Тернополян просять долучитися до збору коштів на придбання крісла колісного для випускниці

Софія Фасолько планує цьогоріч вступити в університет та здобути професію менеджерки. Щоб вільно пересуватися, їй потрібне легке та зручне крісло колісне  

18-річній тернополянці з інвалідністю Софії Фасолько потрібне багатофункціональне, маневрене, дороговартісне крісло колісне. Це допоможе дівчині вільно пересуватися, бути більш мобільною та реалізовувати свої плани і мрії. Допомогти зібрати кошти взялися студенти Тернопільського медуніверситету, які організували благодійну лотерею. 

Тернополянка Софія Фасолько – учениця 11-го класу Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру. Дівчина любить малювати, грати у шашки, ходити на прогулянки, спілкуватися та приймати гостей. 

Софія надзвичайно творча та дисциплінована, має лідерські якості. До неї дослухаються усі старшокласники, вона завжди підтримує  дух школи, – каже вихователька дівчини Наталія Бобровська.

Із народження у дівчини виявили діагноз СМА (спінальна м’язова атрофія - ред.). Це рідкісне генетичне захворювання, що вражає моторні нейрони у спинному мозку, викликає атрофію м'язів, порушення дихання та ковтання.

Софія Фасолько сподівається, що завдяки новому кріслу колісному вона зможе вступити цьогоріч до університету та опанувати професію менеджерки

Попри все Софія мріє вільно пересуватися. А для цього їй потрібне дороге багатофункціональне крісло колісне вартістю близько 130 тис. грн. На жаль, у родини Софії немає таких коштів. Адже дівчина кожні 4 місяці протягом  всього свого життя проходить дороговартісне лікування у Польщі.

Потрібно, щоб моє крісло колісне було спортивним, мініатюрним, зручнішим, легшим  і маневренішим, ніж те, що я зараз маю. Важливо, щоб завдяки цьому кріслу я легко могла переїхати бордюр і поріг, а також безперешкодно заїжджала до будь-якого транспорту, – розповідає Софія Фасолько. 

Юна тернополянка сподівається, що завдяки новому кріслу колісному вона зможе вступити цьогоріч до університету та опанувати професію менеджерки. А після нашої перемоги мріє вільно подорожувати та поїхати в український Крим і Карпати.

Я розумію, що зараз дуже важкий час, війна в країні. Та люди з інвалідністю теж потребують уваги – вони хочуть жити та вільно пересуватися, в тому числі і я, – каже дівчина. 

Завдяки небайдужим тернополянам станом на сьогодні на крісло для Софії вже вдалося  зібрати близько 60 тисяч гривень.

Софії потрібно, щоб її крісло колісне було спортивним, мініатюрним, зручнішим, легшим і маневровнішим, ніж те, що вона має зараз

Допомогти дівчині вирішили студентки 3-го курсу Тернопільського національного медичного університету ім. Горбачевського Анастасія Дячишин та Софія Ксьондзик.

У нашому університеті діє волонтерська організація Misericordia. Наша діяльність різнобічна. Ми допомагаємо військовим, вимушеним переселенцям, співпрацюємо з лікарнями, дитячими будинками, пансіонатами, і в тому числі з Тернопільським обласним навчально-реабілітаційним центром, – зазначає Анастасія Дячишин. 

Одного разу студентки Софія та Анастасія завітали до школи, де навчається Софія Фасолько. Саме завдяки цій зустрічі юні волонтерки дізналися про потребу школярки у новому кріслі колісному. Майбутні медикині вирішили організувати благодійну лотерею, кошти з якої спрямують на придбання крісла колісного. На даний час завдяки лотереї зібрали 21 тис. грн.

Тернополяни, які долучаться  до благодійної лотереї, зможуть  виграти сертифікат на медичний шопінг номіналом 500 грн. Вартість участі в лотереї – 70 грн.

Оплатити лотерейний квиточок або просто підтримати збір для Софії Фасолько можна за реквізитами:

Номер карти збору

 5375411213211589

Приватбанк :

 5169 3600 2575 3918

Фото з фейсбук-сторінки Софії Фасолько

Авторка Євгенія Василишин

Вибір читачів за тиждень

Відео