Ростислав Фук

Тернополян просять підтримати петицію про розірвання договорів міста з церквою мп

Петицію підписали 145 людей з 300 необхідних

Петицію під назвою «Розірвати всі договори міста Тернополя та УПЦ МП» зареєстрували в Єдиній системі місцевих петицій E-DEM.

Автор петиції – Руслан Гринько. Він вимагає від міської влади Тернополя прийняти рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Тернопільською міською радою, структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою московського патріархату..

Ці рішення повинні включати розірвання усіх видів договорів, де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Тернополя та УПЦ МП і всі її структурні підрозділи, зокрема:

  • договори комунального обслуговування;
  • договори оренди комунального майна;
  • договори оренди комунальних земельних ділянок;
  • договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном;
  • договори з обслуговування мереж тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення;
  • договори на вивіз сміття;
  • інші договори та рішення, якими УПЦ МП надано права на користування комунальним майном, землею, послугами тощо.

Тернопільська міська рада як орган місцевого самоврядування уповноважена розривати договори, в яких вона виступає стороною. Такі рішення в прямому сенсі позбавлять УПЦ МП «землі під ногами», базових благ і послуг, що суттєво ускладнять або унеможливлять їхню діяльність на території міста Тернопіль. Так звана «Українська православна церква», відома в суспільстві як УПЦ МП - це ворожа до України колабораціоністська організація, яка де-факто виконує роль структурного підрозділу фсб в Україні, – йдеться в петиції.

Станом на 9 годину ранку 11 квітня петицію підписали 145 людей з 300 необхідних.

Нагадаємо, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної ради рекомендував парламенту схвалити постанову з рекомендацією Кабміну розірвати з УПЦ МП договір оренди комплексів споруд Почаївської лаври.

Читайте також: У Тернополі відбулася акція протесту біля церкви московського патріархату 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео