Дарія Шевченко

Тернополян просять посприяти в зменшенні експлуатації тварин в туризмі

81765446_2493691827352688_1499820060280094720_n

Зоозахисники вже давно добиваються того, аби в Україні та поза її межами припинили експлуатувати тварин у туризмі. Відпочиваючих просять під час подорожі відмовитись від будь-яких розваг за участі тварин, включаючи цирки, дельфінарії, їжу з рідкісних видів тварин, фото послуг з ними, сувенірів, які виготовлені з частин тіла звірів і тому подібне.

- За даними дослідження Науково-дослідного відділу збереження дикої природи (Wildlife CRU) при Оксфордському університеті - понад 80% туристів обирають розваги за участю тварин саме через любов до них, не усвідомлюючи, що таким чином заохочують і спонсорують знущання з тварин. Страждання тварин не завжди впадає в очі туристам, однак, експлуатація тварин у туристичн- привабливих місцях - надзвичайно поширене явище: від катання на слонах в Таїланді чи на верблюдах у Єгипті - до танцюючих ведмедів в Китаї, мавпочок на ринках Камбоджі чи плавання з дельфінами на приватних курортах, - йдеться у дописі.

Уникнути жорстокості допоможе планування подорожі з урахуванням порад від PETA на соціальній платформі для мандрівників TripAdvisor.

Можна спостерігати за тваринами без їх експлуатації у природному для них середовищі, відвідуючи чи допомагаючи у якості волонтера у одному з акредитованих заповідників.

У випадку, якщо під час подорожі ви помітили насилля над тваринами, зоозахисники просять повідомляти у місцеву поліцію, тур фірми або посольство тієї країни, в якій ви знаходитесь.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео