Юля Вітюк

Тернополян закликають готувати печиво для ЗСУ: нададуть продукти для тіста

Простий рецепт для приготування смачного печива - у матеріалі.

Від початку вторгнення Росії в Україну на Тернопільщині розпочав роботу Координаційний штаб підтримки оборони України. Понад 300 волонтерів тут щодня формують по 10-15 тисяч продуктових наборів для Збройних Сил України та мешканців міст і сіл, які нині під обстрілами. Про це повідомив штаб у Фейсбуці. 

Разом із Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством соціальної політики України Координаційний штаб планує зібрати мільйон продуктових наборів. В цьому активно допомагають сільськогосподарські компанії, підприємці й небайдужі мешканці Тернопільщини.

До роботи штабу в селі Острів долучаються представники команди Івана Чайківського з усієї області. Депутат Тернопільської обласної ради Олег Боберський разом із волонтерами налагоджує процес приготування печива для продуктових наборів. 

- Передачі з харчами на фронт доповнюємо смаколиками — печивом, сухарями, — каже Олег Боберський. — Звертаємось до волонтерів у громадах допомогти із приготуванням солодкої випічки. Уже зголошуються господині, які готові пожертвувати свій час і сили для доброї справи. 

Якщо хтось хоче самостійно приготувати печиво вдома, то Координаційний штаб надасть продукти для тіста та забере готову продукцію. Смаколики додадуть в продуктові набори.

Простий рецепт смачного печива:  

1 склянка сметани

1 склянка смальцю

4  склянки борошна

1 ч. л. соди

Тісто має бути вільним. Розкачати, вирізати зірочки, сонечка чи інші форми, зверху посипати цукром. 

Розташований Координаційний штаб підтримки оборони України на вулиці Промисловій у селі Острів Великоберезовицької громади. Усі додаткові питання щодо приготування печива та загалом роботи Координаційного штабу підтримки оборони України за номерами: + 38067-678-59-13, + 38095-268-32-29.

Фото Координаційного штабу підтримки оборони України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео